Директорът на Математическа гимназия „Ат.Радев”: „Толкова силна година не сме имали”

DSC03690a„Всяка година по традиция отчитаме прекрасни резултати, но през тази имаме най-много ученици, класирали се на призови места в Национални олимпиади, както и ученици, които са в националните отбори по различни дисциплини”, каза на 9 май, на среща между възпитаници на МГ „Ат.Радев” , техните учители и медиите, директорът на гимназията Евгений Иванов.

 

DSC03687a44 ученици от Математическата гимназия са се класирали на изключително престижни места в Националните олимпиада, някои от тях са направили двоен удар, тъй като са показали класа в повече от един учебен предмет.

В тази челна колона са Реджина Йорданова, която ще участва с националния отбор по философия/преподавател и е Силвия Стефанова/ на Международната Олимпиада в Литва, като тя е с много добро представяне и на Националната Олимпиада по български език и литература/учител-Красимира Костова.

Стефани Ташкова е част от състава на страната ни по руски език/учител-Мирослава Иванова/ за Олимпиадата в Москва.

DSC03688aПетя Караманова е с много силно представяне на националните Олимпиади по български език и литература, и на нея е преподавала Красимира Костова, абитуриентката е скочила високо и на Олимпиадата по английски език, по който неин учител е Светла Катрева.

Палмата на първенството държи обаче деветокласникът Енчо Мишинев, който има успехи в 6 дисциплини, освен в коронната му наука-информатиката/преподавател Антон Шиков/, той е сред най-добрите в България и по математика, английски език, физика…

„В Ямбол сме на първо място по призови класирания на Националните олимпиади, това показват фактите”, каза още директорът на Математическата гимназия Евгений Иванов.

Заклетият рокаджия съобщи и новината, че Министерството на образованието и науката е поставило училището в Топ 100 на България и чрез финансовото министерство МГ получава 11 000 лева.

Борислав Ненов

About the Author :