Директорът на ансамбъл „Тунджа” награден на Фестивал на виното

???????????????????????????????Поредно признание получи директорът и хореограф на фолклорен ансамбъл „Тунджа” Петър Димитров. Наскоро той се завърна за ваканция от Болград, където е делегиран преподавател на Министерството на образованието по народни танци в българската гимназия „Георги С.Раковски” .
57-годишният наш съгражданин през годината бил почетен с диплом от организаторите на ежегодния фестивал на виното в Болград. За да са емоциите по време на този тъй важен форум още по-силни, директорът на Ансамбъл „Тунджа” приел поканата и станал част от журито за Мис Фестивал.
Петър Димитров е разгърнал солидна дейност в обществено-културния живот на българския етнос в Болград. Той създал първия танцов състав в историята на тамошното читалище „Александър  Теодоров-Балан”, а в нашата гимназия организирал фолклорни групи за всяка възраст.
Освен като участник в журито за Мис Винен Фестивал, шефът на ансамбъл „Тунджа” получил признание и в друга сфера от светския живот. Собствениците на единствения българския ресторант в Болград – „Саган”, бързо оценили кулинарните умения на Петър и по повод навършването на 10 години от създаването на заведението също му връчили диплом.
Все пак не може всичко да върви по вода. При изявите си на подиума като танцьор, Димитров скъсал менискус и миналата събота мина под скалпела в плевенска клиника.
Сега е в принудителен отдих, контролиран от съпругата му Мина, но хореографът се ослушва вече за изоставяне на патериците и за един тур по нашето Черноморие.

About the Author :