Динко Вълев вече лови и наркопласьори

22222Прославилият се като “ловец на бежанци” Динко Вълев вече се изживява и като ловец на наркопласьори, след като стана ясно, че бежанците са опасно занимание и може да попадне под ударите на закона, ако следва правилото си “кой каквото си хване за него си е”. Той е публикувал в социалните мрежи запис как “залавя” наркопласьор, но всъщност по-скоро записът е как чете конско на видимо уплашен наркозависим с изтърбушена раница, в която има метадон, спринцовки и лекарства. В записа се виждат и млади хора, на които наркозависимият е предлагал наркотици. В този запис Динко отново е сътворил бисер: “Ще ти отрежа врата като на куче, който иска, каквото иска да ме прави. Знам, че не съм прав да те убивам, но ще те убия”, казва Динко при хипотезата, че утре има дете и този наркопласьор му предложи наркотици. От полицията и от прокуратурата изпратиха отделни  прессъобщения  по случая.

Според полицията:  В РУ Ямбол е образувано досъдебно производство за разпространение на наркотици. На 10 май в 19.30 ч.  от тел. 112 в полицията е постъпил сигнал от млада жена, за това, че на ул. “Мраморно море” непознат й е предложил да си закупи наркотик. Отзовалият се на сигнала полицейски автопатрул е установил 34-годишен наркозависим жител на Ямбол и свидетели, присъстващи на мястото. В хода на проверката мъжът предал намиращото се в него наркотично вещество /метадон/. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Ямбол. Процесуално-следствените действия продължават в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ Ямбол.

Версията на прокуратурата е:

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура  – Ямбол, на 10.05.2016г., е започнало досъдебно производство за престъпление по чл.354а  ал.1 вр. с чл.18 ал.І от НК –  държане и опит за разпространение на рисково наркотично вещество или негов аналог.

Престъплението е тежко умишлено, като за него е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1г. до 6г. и „глоба“ от 2000лв. до 10 000лв.

В хода на разследването, от органите на ОД на МВР-Ямбол, е задържан Йордан И.

Досъдебното производство е започнало с разпит на свидетели. То се провежда въз основа на два сигнала, подадени от граждани на телефон 112, с данни, че горепосоченото лице е разпространявало наркотични вещества в града.  В хода на разследването, от Динко Вълев ще бъде изискан,  разпространения от него в социалните мрежи, видеозапис по случая.

Записът е публикуван в личния профил на Динко Вълев във фейсбук.

About the Author :