Димитър Иванов: Предстоят още много и важни проекти за Ямбол и областта, с които държавата се ангажира

Ямбол, 15.02.2021 г.

След посещението на министър-председателя Бойко Борисов в област Ямбол, оглед на място на конкретните предстоящи проекти, които стартират, направиха областният управител Димитър Иванов, кметът на Ямбол Валентин Ревански, Димитър Николов и д-р Димитър Рунков.

На кръстовището на магазин „Практикер“ тече ремонтът на околовръстен път „Юг“, реализиран от Областно пътно управление. Освен в основния път, който ще изведе трафика извън града, държавата ще инвестира и в ново кръгово кръстовище на изхода на Ямбол. Министър-председателят Бойко Борисов пое този ангажимент към кмета на Ямбол и към гражданите.

Като продължение на добрата държавна политика към здравното осигуряване на хората в областта, дойде и новината, че след довършването на ремонта на Новата болница в Ямбол, държавата ще отпусне и средства за оборудване, медицинско и технологично, за новия болничен комплекс. Министър-председателят изрази очакване, че след като има избран изпълнител за довършване на болницата, ръководството ще се справи със сроковете и до края на годината Ямбол и гражданите на областта ще се лекуват в нова болница. Новината бе посрещната със задоволство от директора на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Димитър Рунков, който коментира, че нова модерна сграда и нова модерна техника са категорична предпоставка за привличане и на нови кадри и отлично обслужване на пациентите.

От посещението на министър-председателя в Ямбол можем да отбележим още два много важни новини коментира областният управител Димитър Иванов: „Това на което държахме да стартираме и ще се случи още в началото на месец март  е основният ремонт на изключително натовареният и използван пътен участък между Елхово и Окоп, част от главен път I-7. Радостно е, че и проектът за лекоатлетическата писта на стадиона в областния град е готов и ще бъде финансиран от Министерство на младежта и спорта. Това са все ангажименти поети и изпълнявани от държавата“, каза още Иванов.

About the Author :

5 Comments to “Димитър Иванов: Предстоят още много и важни проекти за Ямбол и областта, с които държавата се ангажира”
 • Страхил
  February 16, 2021 - Reply

  Да бяха прескочили и до “новоремонтирания” път за Чарган.

 • Ямболия
  February 16, 2021 - Reply

  През много черни очила гледате живота г-н Страхил. Човек трябва да се радва на всяко положително нещо. Затова за мен чашата е винаги наполовина пълна,а не празна. Оптимизма е много ценно качество. Стремете се към оптимизъм,както и всеки друг човек и ще се чуствате по-добре.

 • Страхил
  February 16, 2021 - Reply

  Ти може и да се радваш, когато разбереш, че са пропиляни народни пари, но на мен хич не ми е комфортно.

 • Ямболия
  February 16, 2021 - Reply

  Не се радвам,когато се работи некачествено и наши пари отиват на вятъра. Но трябва строг контрол и не съм съгласен зимните месеци да се строи изобщо,защото ниските температури пречат да се строи здраво. Бъдете жив и здрав.

 • манивелата
  February 17, 2021 - Reply

  Тополовград иска да се върне в област Ямбол , защо областния и медиите в Ямбол мълчат ? Един референдум Хасковлии заплашиха Тополовград преди 20 години , сега г-н Дмитър Иванов трябва да се намеси и да говори с кмета Божинов !

  https://sakarnews.info/%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-%d0%b7%d0%b0-%d1%85%d0%b0%d1%81/

Leave a reply