Димитър Иванов народен представител от ГЕРБ-СДС: Днес ремонтът на новия болничен комплекс можеше да е завършен

 

Ямбол, 22.02.2022 г.

На 22 февруари 2022г. т.е. днес новият болничен комплекс в Ямбол, според договора за строително-ремонтните дейности, щеше да е завършен. И първата и най-голяма крачка, към това Ямбол и региона да имат достойно здравеопазване за  гражданите и лекарите, щеше да е направена успешно.

Припомням тази дата, защото тя беше не само заложена като крайна за довършване на ремонтните дейности на новата Болница, а и реална. За съжаление проектът поради политически инат или некомпетентност, беше  безвъзвратно забавен и от двете служебни правителства на Радев и БСП, и сега от редовното също. Това на практика стопира строителните дейности. Единственото, което хората на Радев, БСП и сие направиха в ямболската болница бе да изчегъртат няколко отделения лекари.

А средствата в размер от 27 милиона лева, и проекта, и обществените процедури за довършване ремонта на целия ремонт, по решението на МС на правителството на ГЕРБ, ги имаше и днес  щяхме да имаме довършена сграда, но уви…

Да, с новия бюджет се надявам да бъдат осигурени останалите 13,5 млн. лева средства и строителните дейности да бъдат възстановени по най-бързия и ефективен начин.

Днес можем да гледаме снимката на проекта и да се надяваме, че скоро все пак ще бъде реалност!

About the Author :

Leave a reply