Димитър Иванов за трети път става областен управител

D. IvanovДимитър Иванов за трети път става областен управител на Ямбол, след като на днешното си заседание Министерски съвет гласува неговото назначение. Първо на заседанието правителството освободи назначения от служебното правителство за областен управител Георги Чалъков, който ден по-рано си подаде оставката.

36-годишният Димитър Иванов е роден в Ямбол. За първи път е бил областен управител от 9 май 2012г. до избирането му за депутат в 42-рото Народно събрание. От 26 ноември 2014 г. той е назначен за втори път за областен управител, но служебното правителство го освободи на 8 февруари 2017 г. Днес – 5 години и 1 ден след първия му избор, той отново заема поста за трети път.

Очакват се и промени при заместник-областните управители, защото досегашните бяха назначени при второто правителство на Бойко Борисов. Иван Йоргов е от ГЕРБ, но Диана Динкова беше от квотата на Реформаторския блок, които вече не са от управляващата коалиция.

За трите месеца, през които изпълняваше длъжността, Георги Чалъков не направи никакви промени в администрацията, според него тя е работеща и действа като “добре смазана машина”.

About the Author :

Leave a reply