Димитър Иванов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ямбол, Георги Славов излиза като независим

2222Досегашният областен управител Димитър Иванов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ямбол, това стана известно след снощното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. На заседанието са утвърдени имената на кандидат-кметовете за всички областни градове.

Кметът на Ямбол и досегашен областен лидер на ГЕРБ Георги Славов е напуснал партията минути, след като е станало известно решението. Той ще се яви като независим кандидат за кмет, става ясно от емоционалните и пълни с разочарование думи, които е публикувал във фейсбук страницата си в 00.30 часа на 12 септември:

“Жребият е хвърлен! Скъпи ямболлии, приятели, преди няколко часа на заседание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ми бе съобщено, че партията ще издигне друга кандидатура за кмет на Ямбол. Не зная какви са мотивите за тази рокада, случваща се в последния момент. По време на срещата ни не бяха представени логични аргументи. Въпреки това уважавам партийното решение. С утрешна дата ще депозирам оставката си като областен координатор на ГЕРБ. Решението ми в тази ситуация е да се явя като независим кандидат за кмет на Ямбол. Надявам се с това да бъдат категорично прекратени неизвестността и слуховете около моята кандидатура, които от няколко месеца се насаждат, включително съвсем преднамерено, в публичното пространство.”

Георги Славов благодари на ГЕРБ за дългогодишното сътрудничество. Аргументите му да поиска четвърти кметски мандат е постигнатото през последните 12 години и желанието му да “бъде развито постигнатото”, казва самият той. ” Не съм съгласен тези успехи да станат лесна жертва на реваншистки настроени съмнителни бизнесмени и политици, които протягат ръце към властта”, е написал Георги Славов. Обръщението му завършва с  думите, че ямболии заслужават да имат повече възможности, между които да избират.

На последните европейски избори ГЕРБ загуби катастрофално в Ямбол и очевидно това в партията на Бойко Борисов не остава без последствия. Друга версия е, че Борисов постепенно изчиствал хората на Цветан Цветанов по места. Така или иначе предстои ожесточена битка на местния вот, а разделението между гласовете на потенциалните привърженици на ГЕРБ я прави с непредсказуем финал.

About the Author :

8 Comments to “Димитър Иванов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ямбол, Георги Славов излиза като независим”
 • Страхил
  September 12, 2019 - Reply

  “Кметът на Ямбол и досегашен областен лидер на ГЕРБ Георги Славов е напуснал партията минути, след като е станало известно решението. ”

  Това кой ви го каза?

 • TOTO
  September 12, 2019 - Reply

  Браво за мъжеството на инженер Г. Славов. Подкрепям го. Майната им на всички партии .

 • Станчо
  September 12, 2019 - Reply

  Славов промени Ямбол, най-успешният кмет за последните 25 години. Не мога да се сетя какво направиха Хаджигеоргиева и екипът й, какво направи Кирил Тодоров…..припомнете ако обичате. Но откакто Славов е кмет съм горд, че живея в Ямбол. Нещата се случваха, въпреки усилията на продажни медии, елементарни хорица, които от години се опитват да провалят Ямбол. Браво на Славов! Съгласен съм с Тото. Ямболски, да подкрепим кмета, защото не виждам Катя Георгиева и обкръжение как ще съсипе града. Да не говорим за НЕямболлията Ревански, който няма грам мозък.

 • Тото
  September 12, 2019 - Reply

  Браво Станчо! Така е . Няма време,трябва да говорим с хората навсякъде и да им показваме доброто,което направи инженер Славов.

 • Страхил
  September 12, 2019 - Reply

  Абе, вий що сте само двама?
  При толкоз добро, направено за града ни от г-н Славов, трябваше да сте доста повече.

 • Ямболлия
  September 12, 2019 - Reply

  БРАВО на Славов !
  Да подкрепим Кмета !
  Пелтека Ревански едно изречение го говори час и половина, никакъв шанс .
  Комунстката с тоя влажен поглед, чака за нещо, ама и тя като Корнела не знае кво чака..
  Дори така кмета има по-голям шанс без партийни обвързаности.
  Давай с теб сме !

 • До Страхил
  September 12, 2019 - Reply

  Ами двама са защото много малко хора четат Делник – изданието на БСП 🙂 и Катето Георгиева. Делник стана символ на слугинажните медии. А една от журналистките не излиза от централата на БСП.

 • Алоо журналя
  September 14, 2019 - Reply

  Запитали ли сте се тия двамата де са на снимката, сърбали ли са от една попара?

Leave a reply