Деца рисуват своите мечти

Picture 058ьКато начало  на лятната работа в надпревара с рисунки на тема „Това лято аз искам…” поканиха децата от Центъра за обществена подкрепа/ЦОП/ техните ръководители Марияна Пенева и Петя Петрова. Малките трябваше да нарисуват какво искат да научат, да видят, да опитат през летните месеци, да посочат своята най-голяма мечта. С богато въображение , искрено и мило минути по-късно на белите листа оживяха  птици и животни, слънца и детски хвърчила, приятели, семейството, училището…Целият детски свят намери своето място във форми и краски. Споделяйки желанията си някой от децата посочиха , че много искат да видят… морето! Не липсваха такива, които посочиха , че мечтаят …да опитат сладолед!

Децата , с които специалистите от Центъра извършват активна превантивна дейност, обикновено са от социално слаби многодетни семейства. Те посещават с голямо желание Центъра , където се обучават  и възпитават. Знаейки, че в днешния празничен ден в ЦОП ще има прекрасни преживявания някой от децата доведоха по-малки братя и сестри, които развълнувано се включиха в забавленията.

На финала имаше почерпка с торта и сокчета, имаше томбола с награди и подаръци за всички деца – флумастери, скицници, тефтери, занимателни игри.

Стартът на лятото е даден. През следващите месеци в Центъра за обществена подкрепа ще бъде весело , интересно и забавно. Децата го знаят и продължават всеки ден да пристигат  с огромно желание на поредната среща с мечтите.

About the Author :