Деца рисуват Безистена на едноименен пленер

IMG_3778Ученици от  НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Атанас Радев“, както и възпитаници на художествените школи на Цветан Казанджиев при НЧ „Зора-1945“ и Атанас Караманов при Младежки дом „Георги Братанов“ – Ямбол се включиха днес, 19 септември 2018 г.,  в пленера “Безистенът”, който започна в 13.30 часа на площадното пространство край вековната сграда. С него се отбелязва третата годишнина от обновяването на Безистена с интерактивен музей. Децата бяха поканени да разгледат Безистена отвътре, след като нарисуват рисунките си.

Пленерът беше открит от зам.-кмета на община Ямбол Илияна Бицова, която говори за емоцията да се рисува една историческа сграда.

IMG_3775Младите художници, които желаят, бяха приканени да оставят своите рисунки, за да бъдат те продадени благотворително, а средствата от това ще бъдат дарени за лечението на болни младежи и деца от Ямбол.

Пленерът продължава до 16 часа, когато се връчват дипломи на участниците в него.

Пленер „Безистенът“ е включен сред събитията, посветени на Европейските дни на наследството и Европейската година на културното наследство – 2018.  Културните прояви, одобрени от Министерство на културата, се провеждат под мотото „Изкуството да споделяш!“

IMG_3757 IMG_3761 IMG_3763 IMG_3773

 

 

About the Author :

Leave a reply