Деца изпращат на РЗИ снимки на учители без маски

Ямбол, 21.04.2021 г.

Деца изпращат на РЗИ снимки на учителите си, които не носят маски. Това съобщи главният секретар на РЗИ – Ямбол Донка Желева пред журналисти на въпрос има ли глобени нови учители заради нарушение на изискването да бъдат с маски в клас. Тя уточни, че продължават някои от учителите не спазват разпоредбите.

По повод на актуалната обстановка 689 са активните случаи на коронавирус в Ямболска област. От тях 91 са настанени в болници, а 598 са на домашно лечение.

Общо 80 са свободните легла за ковид – пациенти в ямболските болници. В МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са настанени общо 54, 8 в реанимация и 46 в други отделения. В МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ в Ямбол са настанени 26 болни от Ковид 19, в Кардиологичната болница има един пациент. 10 души от региона са настанени в други болнични заведения в страната.

Под карантина са 743 души от региона. Новорегистрираните случаи на коронавирус намаляват, днес те са 21, а общо от началото на пандемията са 6391.

Продължава и поставянето на ваксини, основно на „Пфайзер и Бионтек“, има налични и на „Астра Зенека“, обособени са и зелени коридори за тази ваксина, но интересът към нея е изключително слаб. Последните два дни са поставени само по 5 такива ваксини, докато от RNK- ваксината – 160, като само 22 от тях са втора доза.

В региона са поставени общо 11 298 дози, 2617 души са със завършена ваксинация, имат по две дози, а 6064 само по една.

About the Author :

Leave a reply