Деца боядисваха великденски яйца, Община Ямбол и ПГТ „Алеко Константинов“ – Ямбол подариха повече от 700 козунака

Ямбол, 13.04.2023 г.

На Велики четвъртък деца от група „Делфин“ на Детска градина „Слънце“ – Ямбол боядисваха великденски яйца на улица „Георги С. Раковски“ – срещу сградата на Регионална библиотека. Те пяха празнични песни и научиха повече за традициите на Великден. В боядисването на яйца се включиха и десетки други деца.

Красив фон на празничното събитие бяха украсените от детските градини и детските ясли в града разцъфнали дръвчета.

Най-малките жители на община Ямбол бяха поздравени от кмета Валентин Ревански и от неговия заместник Енчо Керязов, които им подариха тематични подаръци.

Инициативата се проведе за втора поредна година, организирана от Община Ямбол, Културно-информационен център „Безистен“ и Народно читалище „Зора – 1945“ – Ямбол.

По същото време ученички от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Ямбол и техни учители раздадоха над 700 малки козунака на минувачите, подарък от Община Ямбол и от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ за предстоящия светъл християнски празник.

Празникът завърши с много усмивки и добро настроение на деца и възрастни. Присъстващите споделиха, че Ямбол става все по-красив, а празничните събития – все по-богати, интересни и разнообразни.

About the Author :