Децата на „Ямбол 1915” падат катастрофално от тима на Тенево

detski-futВ първия кръг от областното първенство за деца по футбол, се получиха няколко много любопитни резултата. Съставът на „Ямбол 1915” загуби с конфузното 0:6 от връстниците си от ФК „Тунджа”/Тенево/. Веднага обаче трябва да поясним, че областният град има два клуба в детската областна група, в нея играе още и ОФК „Ямбол 2004”. Наличието на два детски отбора разпилява силите, но така са решили ръководствата на двата клуба.

Настоящият първенец на областната група „Тракиец” от Кукорево тръгна много мощно, надигравайки с 4:0 състава на „Бенковски”/Зимница/. И този сезон се включиха в надпреварата децата на село Лозенец, община Стралджа, чийто футболен клуб се нарича „Балкан”. Очевадно бе и през миналия шампионат, че в такова малко село няма потенциал за сериозен детски тим, обаче упорството на тамошните ръковидители продължава. И доведе още в първия кръг до чудовищна загуба с 18:0 от формацията на Стралджа. Миналия сезон децата на Лозенец завършиха с над 100 допуснати попадения в мрежата си, което навежда на мисълта, че може да се кандидатират за книгата на Гинес.

В неделя трябваше да се проведе мачът между „Ямбол 2004” и „Елхово”, но поради лошия терен срещата е отложена за този четвъртък, 5 октомври. В първия крът почиваше детският тим на село Хаджидимитрово.

About the Author :