Децата на Ямбол се радваха на разнообразна програма за Международния ден на детето

Ямбол, 01.06.2021 г.

Празничният 1 юни донесе много емоции на децата в Ямбол.

В 10:00 часа деца от подготвителните групи на седем от детските градини в града – ДГ „Пролет“, ДГ „Пламъче“, ДГ „Радост“, ДГ „Слънце“, ДГ „Биляна“, ДГ „Свобода“ и ДГ „Червената шапчица“,  засадиха цветя в кашпите между Младежки културен център „Георги Братанов“ и Спортна зала „Диана“ с помощта на служители от Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“. Растенията бяха антиринум, които разговорно наричаме „кученце“.

 

 

 

Децата останаха много доволни и обещаха,

че и занапред ще продължат да засаждат цветя и дръвчета.

 

В зала „Диана“ се проведе щафетата за ученици от втори, трети и четвърти клас на ямболските училища. Съставът на отборите от всяко учебно заведение беше по осем ученици за всяка възрастова група /пет момчета и три момичета/. Участваха 160 ученици от ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Петър Берон“, ОУ „Николай Петрини“, НУ „Проф. Нойков“ и НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

 

 

В началото на състезанието отборът на Баскетболен клуб „Тунджа“ с треньор Здравко Янчев демонстрира уменията си и получи заслужени аплодисменти.

Малките състезатели в щафетата бягаха, преминаваха по пейка, преодоляваха препятствия, правеха кълбо напред на дюшек, дриблираха през препятствия с топка през препятствия и стреляха в баскетболния кош.

Победителите получиха много награди, осигурени от Община Ямбол – преносими баскетболни кошове и грамоти.

 

На всички учебни заведения бяха раздадени кошове и мрежи. Отличията на победителите връчи кметът на община Ямбол Валентин Ревански. Председателят  на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и заместник-кмет на община Ямбол Михаил Керемидчиев също изненада участниците с награди – раници и шоколади.

В оспорваната борба по преодоляване на щафетата комплексни победители са учениците от отборите на ОУ „Любен Каравелов“, следвани от възпитаниците на ОУ ОУ „Николай Петрини“ и учениците на НУ „Проф. Нойков“.

В 11:00 часа в малкия розариум на парка започна празникът на Общински детски комплекс – Ямбол и Младежки културен център „Георги Братанов“. Децата рисуваха с тебешири на земята, а после лицата им бяха изрисувани с красиви животни и цветя. Малчуганите получиха над 1000 разноцветни балона.

Заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов зарадва децата в Детско отделение на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ – Ямбол с книжки и балони.

 

 

 

 

В авиобаза „Безмер“ се проведе Ден на отворени врати по повод празника.

От 9:30 часа до 12:30 часа малките любители на авиацията се запознаха отблизо с ремонтираните и модернизирани самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника.

Децата показаха уменията си в конкурса за рисунка на асфалт и най-добрите получиха награди.

 

Клубът по водомоторни спортове с председател Валентин Захариев подари на децата от Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол едно незабравимо преживяване. Желаещите имаха възможността да направят обиколка по река Тунджа с джет при спазването на всички мерки за безопасност.

През целия ден всички деца можеха безплатно да се качат на един от „водните мотоциклети“.

 

About the Author :

Leave a reply