Децата и водната безопасност

Ямбол, 10.08.2020 г.

Заниманията от ваканционния проект на Ямболската червенокръстка организация за превенция на водния травматизъм сред деца на възраст 7-11 години „Лятно училище по плуване 2020” са в ход, като успоредно с това се подготвя провеждането на финалното – демонстративно занимание.

През изминалата седмица децата, разпределени в две групи за обучение, се запознаха с опасностите при къпане и плуване в плувния басейн, на плажа и в изкуствени води на сушата. Научиха за рисковете, които могат да възникнат дори в плитки води и при неправилно контактуване с водата във и около дома.

С много ентусиазъм и под формата на викторина, малките възпитаници демонстрираха завидни познания за основните плувни стилове, флаговата сигнализация, ролята и отговорностите на водния спасител, емблемата на „Водноспасителната служба“ и важни плавила за водна безопасност.

За своето старание, всички деца получиха първите си награди – червени шапки, осигурени от Обл.С на БЧК – Ямбол и сами залепиха стикер с емблемата на „Водноспасителната служба“ на БЧК.

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ

About the Author :

Leave a reply