Детско полицейско управление при СУ„Св. Кл. Охридски” Ямбол гостува в Питомника за обучение на служебни кучета при ОДМВР-Ямбол

DPU_8_1704Детско полицейско управление при СУ„Св. Кл. Охридски” Ямбол гостува в Питомника за обучение на служебни кучета при ОДМВР – Ямбол. Още с пристигането си младите доброволци привлякоха вниманието на четириногите обитатели на питомника. Младши експерт Живко Василев – командир на отделение „Водачи на служебни кучета“ посрещна петокласниците и заедно с полицаите Даниел Кирилов и Спасимир Спасов им представиха различни пособия, ползвани за обучението, поддържане на формата и при работата на служебните кучета. Учениците се запознаха с работата на полицейските кучета, начините за дресирането им, процеса за придобиване на умения,  както и че се обучават за различни специфични дейности, което ги определя по вид – постови, следови, за откриване на наркотици, за откриване на взривове и други. С голям интерес петокласниците наблюдаваха демонстративните изпълнения на служебните кучета  Демо и Найк, които водени от мл. експерт Василев показаха послушание, преминаване на полуса с препятствия, елементи от обща дресировка – изпълнение на гласови и жестови команди, откриване на огнестрелно оръжие, задържане на нарушител.

Със силно ръкопляскане младите доброволци награждаваха служебните кучета след всяка изпълненена задача. Без притеснение те опитаха да станат  приятели с полицейските кучета и успяха да спечелят вниманието и радостта на служебно куче Нома. Приятното занятие беше запечатано в много снимки.

DPU_3_1704 DPU_4_1704 DPU_5_1704 DPU_6_1704

About the Author :