Детски футболен турнир по повод празника на град Болярово

IMG_5836Едно от най-атрактивните спортни празнични мероприятия по повод празника на град Болярово – 26 октомври (Димитровден) бе междуобщинският детски футболен турнир. Той се проведе на 23.10.2018 година и в него взеха участие отбори от четири общини: Болярово, Елхово, Стралджа и Ямбол от пети до седми клас.

Турнирът е поредното мероприятие по повод празника на град Болярово – 26 октомври (Димитровден). Детският футболен турнир с участието на отбори от цялата Ямболска област бе организиран от община Болярово и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с председател Мария Чанева.

Детският турнир бе открит от секретаря на МКБППМН Любослав Ценов, който поздрави участниците и им пожела успех.

След изтеглен жребий първата среща бе между Болярово и Елхово. През първото полувреме момчетата от Елхово поведоха с един гол, така завърши срещата и на полувремето. В нея домакините от Болярово загубиха с резултат 0:3 от елховлии.

Паралелно с тази среща, се игра и друга – между Стралджа и Ямбол. Първото полувреме завърши с равен резултат – 1:1, но в края на срещата стралджанските малки футболисти, които отбелязаха втори гол, завършиха като  победители с краен резултат 2:1.

За определяне на трето и четвърто място играха домакините от Болярово с отбора на Ямбол. През първото полувреме превес имаха гостите от Ямбол и завършиха с 2:0, а второто бяха безспорни победители (5:0) и заслужено станаха трети.

IMG_5858Интересно се разви срещата, в която трябваше да се определи победителя. В редовните минути, отборите на Елхово и Стралджа така и не успяха да си отбележат гол. Оспорвана и атрактивна среща, завършила с дузпи. Напрежение, но и феърплей имаше при момчетата и заслужената победа бе на Стралджа.

Безспорните победители и носители на купата и тази година заслужено бяха момчетата от Стралджа. Втори останаха Елхово, а трети – Ямбол. Домакините от Болярово останаха четвърти.  Наградите – купата, грамотите и футболни топки за всеки тим връчи кметът на общината Христо Христов. На награждаването присъства и председателят на МКБППМН Мария Чанева (секретар на община Болярово). Всички малки играчи показаха отлични умения, техника и характер. Децата играха с желание, толерантно и красиво. Всички отбори получиха грамоти, награди, сандвичи и вода и се разделиха усмихнати, очакващи следващи срещи.

IMG_5786 IMG_5793

 

About the Author :

Leave a reply