Детски празник в община „Тунджа”

1На 16 април 2015 година в Общинския център за изкуство и извънучилищни дейности „Тунджа”, с. Кабиле, се проведе поредният общински детски празник „Водим бъдещето за ръка” за децата от детските градини на територията на община „Тунджа”. Той е част от богатата програма, посветена на Деня на Община „Тунджа“ 22 април.

Дворът на Общинския център се изпълни с веселите гласове на най-малките жители на общината, пристигнали от всички детски градини.

Да почетат празника бяха дошли и много жители на селото, родители, представители на общинската администрация.

2Официални гости бяха заместник-кметът на Община „Тунджа” г-н Станчо Ставрев, председателят на Общинския съвет г-жа Нели Славова и кметът на с. Кабиле г-н Георги Динев. С приветствие към децата, домакините и гостите се обърнаха г-н Станчо Ставрев и г-жа Нели Славова. Те пожелаха на малките палавници щастливо, пъстроцветно и безгрижно детство.

3Антония Лазарова – директор на ОЦИИД обяви победителите във възрастовата група на най-малките художници от конкурса „С Тунджа в сърцето”. Бяха раздадени награди и грамоти за първо, второ и трето място, както и три поощрителни награди.

4След това започна веселото шоу „Детско царство” заедно с артистите от Държавен куклен театър „Георги Митев”, град Ямбол. С много емоции, песни, танци и състезателни игри, те въвлякоха децата в приказния свят на шоуто. За всички участници в състезанията бяха осигурени различни предметни награди. Изпълненията на децата бяха посрещани и изпращани с бурни аплодисменти.

5 6 7 8

Веселина Йовчева, старши експерт в община „Тунджа“

About the Author :