Детски образователен концерт „Детска усмивка“ се състоя в Ямбол

Ямбол, 21.04.2023 г.

Образователен концерт „Детска усмивка“, организиран от Община Ямбол, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Ямбол и осъществен със съдействието на Национално сдружение „ИПА – Секция България“, се проведе в зрителната зала на Община Ямбол.

На културното събитие присъстваха заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов, комисар Георги Кючуков, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Ямбол, секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Ямбол Теньо Боев, както и деца от четвъртите групи на всички детски градини в града.

„Това е един пилотен опит – чрез образователен концерт, чрез изкуството, да се направят малки промени в начина на живот на децата, с които да бъдат изградени полезни навици за цял живот,“ каза Енчо Керязов, заместник-кмет на община Ямбол.

В образователния концерт бяха заложени темите за здравословното хранене и начин на живот, опазването на природата, екологично възпитание и безопасното движение по пътищата. Те бяха представени на децата чрез интересни истории и песни от българския композитор Росалин Наков и певиците Боряна Йорданова и Христина Пипова.

Ранната превенция на противоправното поведение сред подрастващите е приоритет в работата на Община Ямбол и тя ще продължава да работи усърдно за нейното развитие.

About the Author :