Детски излет в зоопарка

IMG_20150520_122312В незабравимо и весело приключение се превърна за децата от група „Мики Маус” при ЦДГ „Здравец” – град Болярово еднодневната екскурзия край морето. Идеята беше на ръководството и техните учителки.

Тъй като техните малки възпитаници са отлични самодейци и получават парични награди, сумите бяха оползотворени, за да посетят децата зоопарка в град Айтос. Придружени бяха от директора Калина Гюрова, от своите предучилищни педагози – госпожица Диляна Димитрова и госпожа Султанка Димитрова, както и от членове на непедагогическия персонал. В екскурзията се включиха и някои родители, сред които госпожа Нина Терзиева, заместник-кмет на общината. Най-напред се отправиха към зоопарка в град Айтос, където научиха интересни неща за наблюдаваните животни. Децата дълго разглеждаха обитателите – елени, мечки, маймуни и т.н. Особено забавни за тях се оказаха палавите маймуни, на които с интерес се любуваха.

А после пътуването продължи към град Бургас. Там ги очакваше посещение на новооткритата изложба за цветя „Флора”. А после – вкусен обяд в „Макдоналдс”. Храната бе в красиво оформени опаковки, съдържащи и малки играчки – факт, който много зарадва децата.

За десерт получиха прекрасен сладолед, след което се разходиха по морския бряг. Някои от малчуганите за първи път виждаха морето и гледката страшна ги впечатли!…

Наситен с впечатления беше за всички този ден. Една чудесна инициатива, реализирана при добра организация. И с желание да бъде емоционално обогатено ежедневието на децата.

 

About the Author :