Детска работилница за красота

IMGP6925Интересен практикум събра заедно децата от детската градина в Болярово и техните майки или татковци, баби, каки, лели… Под ръководството на обичаните свои учителки и подпомагани ласкаво от близките си, трудолюбивите палавници се заеха с изработването на оригинални суровачки и стилни коледни картички. Работеха старателно и с вдъхновение – както по-големите от група „Мики Маус“, така и малчуганите от група „Буратино“.

А когато всички ръкоделни творения бяха готови, ги подредиха с вкус и богато въображение. Изумително островче на красотата, сътворена от малките, пъргави детски ръце! Тази импровизирана изложба засилваше усещането за предстоящата Коледа и всички радости, които я съпровождат. Защото най-трепетно очакват този празник децата, а и най-чистосърдечно се радват на получените подаръци от добродушния и щедър белобрад старец. Тогава в блесналите им от радост очи има толкова топлота, благодарност, задоволство и нежност!…

А и многобройните табла, окичените с гирлянди и пъстроцветни мигащи светлини елхи, всеки кът в просторната и уютна детска градина навяваше коледно настроение. А на вратата на всяка от залите за занимания, върху красиво хартиено дръвче, чиито листа съставляваха имената на децата, беше написано за какъв подарък си мечтае всяко от съответната група. За подсещане на мама и татко, та и те да помогнат в избора.

 Майка Тереза е безусловно права в твърдението си е, че истинската радост е да даряваме радост на другите и да правим света по-красив чрез делата си.

IMGP6919 IMGP6922 IMGP6923 IMGP6925 IMGP6926 IMGP6943 IMGP6954 IMGP6955 IMGP6956

Бинка Величкова

About the Author :