Детска площадка във „Възраждане“ и електронна система от пътни знаци са гласуваните изменения в бюджета на Ямбол

Ямбол, 23.07.2020

Нова детска площадка в ж.к. „Възраждане”, електронна система от пътни знаци и закупуване на контейнер и пейки за съблекалнята на Спортен комплекс „Георги Дражев“ са гласуваните промени в бюджета на община Ямбол на днешната сесия на Общински съвет.

Комбинираната детска площадка ще бъде изградена между блокове 41 и 42 в комплекса и е за деца от 3 до 12 години, като ще има и кът за по-малките до 3 години.

Планираните средства в бюджета за проектиране и изграждане на детската площадка са 11 000 лв. – 6000 лв. от тях ще се вземат от отпадналия обект – детска площадка в к-с „Диана“ за деца от 3 до 12 г., с мотива, че в непосредствена близост има подобна площадка. Останалите 5000 лв. са от собствени приходи.

Общинските съветници приеха единодушно и предложението на кмета на община Ямбол Валентин Ревански да бъде закупена и монтирана VMS – система от пътни знаци с възможност за дистанционно изменение. Основната цел на системата е безопасността на движението по пътищата, да осигурява бърза, надеждна и високотехнологична възможност за информираност на участниците в пътното движение, да подпомага хармонизирането на транспортния поток и да ограничава инцидентите. Системата ще уведомява своевременно водачите по пътя при необходимост от налагане на ограничение или ще съобщава за извънредни ситуации. Включва следните компоненти: LED панели, контролер за LED панели, 4G модел за контролер за LED панели, метална конструкция за LED панели. Системата ще струва 35 000 лв., които ще бъдат осигурени от собствени приходи.

Общинските съветници приеха и предложението на родители, адресирано до членовете на Постоянната комисия „Бюджет и финанси” за закупуване на контейнер за съблекалня и пейки с пластмасово покритие за Спортен комплекс „Георги Дражев”. За това в бюджета са планирани 10 000 лв., които ще бъдат осигурени чрез намаляването на средствата за проектиране на игрище в ПГЗ „Христо Ботев“.

About the Author :

Leave a reply