Дете на 2 г. и 10 месеца е сред заболелите от Ковид 19 в Ямбол

Ямбол, 30.06.2020

Дете на 2 г. и 10 месеца е сред последните заболелите от Ковид 19 в Ямбол, научи „Делник“ от РЗИ – Ямбол. Положителната му проба е излязла на 26 юни вечерта и е обявена на 27 юни. То е изследвано чрез джипито си на случаен принцип за грип и остри респираторни заболявания, пробата е изпратена в Националния център, но се е оказало, че е заразено с Ковид 19. Детето е от ромската махала. В същия ден е излязла и положителна проба на жена на 36 г. от ж. к. „Г. Бенковски“, която е настанена в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Жената е потърсила медицинска помощ в  Спешно отделение със затруднено дишане, има и съпътстващо заболяване диабет.

На 27 юни вечерта са излезли още две положителни проби в Ямбол, които са обявени на 28 юни – на жена на 61 г. с двустранна пневмония и диабет, тя също е настанена в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и е от ромската махала. Втората проба е на жена на 41 г. от махалата в Ямбол, която е хоспитализирана в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, има съпътстващо сърдечно заболяване.

При всички новозаразени няма данни за контакт с наскоро завърнали се от чужбина, по-скоро става въпрос за циркулация на вируса в махалата.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус в Ямболска област са 186, от които 4 са в болница – 3 в Ямбол и 1 в Пловдив. На домашно лечение са 32 заразени, починалите са 19, а излекуваните са 131.

В активна карантина са 294 души, на 3577 карантината вече е изтекла.

Коригирана е и грешка – на 29 юни е обявена положителна проба в Ямбол, но се оказало, че пациентът живее в Бургас, постоянния му адрес е в Ямбол, но реално ще се води на отчет в РЗИ – Бургас.

About the Author :

1 Comment to “Дете на 2 г. и 10 месеца е сред заболелите от Ковид 19 в Ямбол”
  • Страхил
    July 1, 2020 - Reply

    “Общият брой на диагностицираните с коронавирус в Ямболска област са 186”

    А сега по квартали:

Leave a reply