„Десните” в Ямбол още умуват

Надежда-НейнскиКоалиция „Десните”, включваща партиите „Синьо единство”, Български демократически форум и Единна народна партия, в Ямбол все още умува върху листата си за предсрочните парламентарни избори.
И има защо – от трите партии, ясна структура има само партията на Надежда Нейнски, неин председател в Ямболска област е Илиян Янев, а бившият заместник-кмет в мандата на Кирил Тодоров, Милен Гайдаров, е шеф на ямболската организация на „Синьо единство”.
БДФ, известна в някои среди като партията на легионерите, не се е нито виждала, нито чувала от дълго време, още по-мистериозна е ситуацията около местната структура на ЕНП, водена в национален мащаб от Мария Капон.
Една от възловите фигури в „Синьо единство”, някогашният шеф на СДС-Ямбол, Илиян Бъчваров, е на лечение в Поморие, но това не му пречи да е вътре в подреждането на листата. На въпрос на „Делник”, Бъчваров отговори, че няма още нищо по същество за изборната гонка на 5 октомври, свързано с пъзела на ямболските кандидат-депутати от „Десните”.

About the Author :