Десет курсисти на СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово завършиха обучение и придобиха правоспособност трета степен по заваряване

Болярово, 29.04.2022 г.

Десетима курсисти от Болярово получиха удостоверенията си за завършено обучение и придобита правоспособност трета степен по заваряване. Седем от тях са ученици, трима на възраст над 18 години.

Курсът за заварчици беше организиран от СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово и Център за професионално обучение „Петър Йовчев и синове“ ООД Ямбол с подкрепата на община Болярово. За целта в училището в Болярово беше подготвена стая, оборудвана с необходимата техника, а обучението се провеждаше от Георги Гергинов.

СУ „Д-р Петър Берон“ е средно училище с профилирана подготовка. В същото време ръководствата на община Болярово и на училището обединиха усилия с лицензирани обучителни организации с цел да се даде възможност на учениците да придобият професия, чрез завършването на курсове за професионална квалификация. В тях могат да участват всички ученици навършили 16-годишна възраст, както и граждани, които се ползват от същите преференциални цени. От новата учебна година предстои организирането на нов курс за заварчици, съобщи Георги Гергинов.

Училището предлага и още три курса – за шофьори, готвачи и маникюрист.
А от юни в СУ „Д-р Петър Берон“ започва и приемът на документи за новата професионална паралелка за готвачи след завършен седми клас. Местата в нея са 26. Община Болярово отделя 50 хиляди лева от бюджета си за изграждането на кабинети по практическо обучение. Учениците ще провеждат практически занятия и в кухните на домашния социален патронаж и социалните заведения в Болярово, Воден, Мамарчево и Малко Шарково.

About the Author :

Leave a reply