Капитан на кораб стана Цар на виното в Скалица

IMG_3572Капитан на кораб от търговския флот на 29 години бе коронован за Цар на виното в Десетото юбилейно издание на общинския Празник на виното „Скалица`2015″. Стоян Димитров Димов от село Стара река получи от кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев лентата, жезъла и короната в знак на признание за най-доброто червено вино, представено за тазгодишния конкурс.

Първо място и награда за най-добър производител на бяло вино беше присъдена на Петко Илчев от с. Скалица.

???????????????????????????????Почетният гражданин на община „Тунджа“ Димитър Мутафов от с. Бояджик беше признат за майстор на „радостта на народа“ – гроздовата ракия.

Наградите на отличените в трите конкурса бяха връчени от народния представител Кирчо Карагьозов, председателя на ОбС „Тунджа“ Нели Славова, кмета на с. Скалица Митко Динев и собствениците на винарска изба „Балар“ Димитър Върбанов и Бойо Боев.

???????????????????????????????В традиционното зарязване на лозата участваха и ученици от специализираната паралелка „Лозаровинарство“ към СОУ „П. Хилендарски“, с. Скалица.

 

 

 

 

???????????????????????????????Царят на виното Стоян Димов поведе празничното хоро, съпроводено от малките и големи певици на с. Скалица, хоротропците от танцова формация „Акбунарци“, с. Генерал Инзово и оркестър „Преслав“.

 

 

 

 

???????????????????????????????Специален гост на Десетото юбилейно издание на общинския Празник на виното беше народната певица Славка Калчева. До късно нейните песни огласяха площада на село Скалица и привличаха млади и стари на хорото.

 

 

 

IMG_3559 IMG_3581 IMG_3592 IMG_3615 ??????????????????????????????? ??????????????????????

About the Author :