Десети общински празник на коня и конния спорт в Тенево

_MG_7528На 19 март 2016 г. в село Тенево се проведе десети Общински пролетен празник на коня и конния спорт. Организатори бяха община „Тунджа”, кметство на селото и местното народно читалище „Просвета – 1910”.

Приветствия към участниците в кушията отправиха кметовете на община „Тунджа” Георги Георгиев и на село Тенево – Димитър Комитов.

Водещи на празника бяха мениджърът на народно читалище „Просвета – 1910″, с. Тенево – Нели Ройдева и актьорът Ангел Попов. Състезанието се проведе на два етапа – къса и дълга кушия.

_MG_7530В категория „Кушия къса дистанция” – класирането бе следното:

I-во място – Асен Илиев;

II-ро място – Стамат Зейра;

III-то място – Сашо Филипов.

В категория „Кушия дълга дистанция”, за първото място, с най-добро време, се класира Сашо Филипов, на второ място бе Митко Христов и трети остана Христин Христов.

_MG_7538Най-млад участник стана 4-годишният Динко Митев, а най-възрастен участник бе Сашо Филипов. Най-нагизден беше конят с ездач Лена Митева от село Тенево, община „Тунджа“.

Кметовете Георги Георгиев и Димитър Комитов връчиха на победителите грамоти и парични награди.

Празникът премина при перфектна организация, създадена от представителите на РПУ – “Тунджа” и домакините от Тенево. Той бе съпътстван и с ритуалното захранване на конете от кметовете на общината и на село Тенево, с изпълнения на фолклорната певческа група и танцовия състав към читалище „Просвета – 1910“.

_MG_7544 _MG_7547 _MG_7559 _MG_7560 _MG_7562 _MG_7567 _MG_7568

Снимки: Величко Димитров

 

About the Author :