Десети национален празник за обработен фолклор “Маестро Стоян Гагов”

DSCN0773[1]На 16.05.2015 година се проведе Десети национален празник за обработен фолклор “Маестро Стоян Гагов”. В него взеха участие групи от областите – Варна, Горна Оряховица, Пловдив ,Стара Загора.

Госпожа Генка Богданова председател на НЧ ”Пробуда-1909” откри празника като пожела на всички участници успех и добро представяне, а на публиката приятни мигове с песните на незабравимия Стоян Гагов и хубавата народна музика.

Официални гости на празника бяха Илияна Бицова, зам.- кмет на община Ямбол, която също приветства всички участници и гости на празника и общинските съветници – Румяна Тропчева и Калоян Калиманов както и дъщерите на маестрото Сия и Наташа Гагови.

Изпълненията на групите  оценяваше жури в състав : Георги Нойков – председател на журито, диригент и член на Съюза на музикалните дейци – град София

и членове: Ирина Желева- музикален педагог, Николай Коджабашев – музикант в Ансамбъл за народни песни и танци – гр. Сливен.

DSCN0777[1]Eдно  от задължителните условия към участниците беше да включат в репертоара си песен  обработка на Маестро Стоян Гагов.Всички се представиха отлично с изпълненията си.

Голямата награда взе Хор за обработен фолклор ”Тунджански напеви” при НЧ „ Рзвитие1893”- гр.Елхово

И първи места: Женски народен хор „Пеем за да не стареем”- с.Първомайци,

DSCN0784[1] (1)Хор за обработен фолклор”Росна китка”- с.Ветрино и Фолклорна група „Детелина” при ПК”Център”-гр. Ямбол

пожелавам приятни мигове с песните на незабравимия Стоян Гагов и хубавата народна музика.

 

About the Author :