Десант на ВИП гости в Болярово

IMGP9311Десант на видни фигури се осъществи в Болярово в събота. Известните личности дойдоха, за да уважат кмета на община Болярово Христо Христов и участниците в националния детски фолклорен фестивал „Върбова свирка свири”.
Най-напред се появи новият стар шеф на Регионална дирекция „Гранична полиция-Елхово” Стоян Стоянов, който държи под око огромна зона, в която попада най-големия Контролно пропускателен пункт на Балканския полуостров „Капитан Андреево”.
Комисар Стоянов се движеше без охрана или ако е имало такава, тя бе твърде дискретна. Той засече един от редакторите на „Делник” в минута на отдих и като стар съученик не го подмина, а спря да разменят мисли за битието.
И стана пишман, понеже нашият човек предложи да оглави „Капитан Андреево”. Идеята обаче не срещна одобрение от страна на шефа на Дирекция „Гранична полиция” – Елхово, въпреки това двамата се разделиха в добро настроение, размекнати от спомени за времето, когато се мъчеха да пишат буквите.
По-късно пристигнаха на националния детски фолклорен фестивал народните представители от Ямболския избирател район, този път в пълен състав, независимо от политическите различия. Все пак депутатите от БСП Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов деликатно бяха на по-предна линия, а Иван Чолаков и Димитър Иванов от ГЕРБ приеха ситуацията за нормална, поне на пръв поглед.
Сред видните гости личаха още кметът на община Стралджа Митко Андонов, професор Иван Върляков, изпълнителен директор на РАО „Тракия”, заместник-областният управител Иван Иванов, „водният цар „ – управителят на В и К-Ямбол инж.Стоян Радев. Мъжете, поставени по-високо в йерархията, се допълваха от комисар Димитър Николов, началник на РУП-Елхово, Здравко Иванов, шеф на Областната дирекция по безопасност на храните-Ямбол, Атанас Зотов-шеф на Държавно горско стопанство.
Депутатът от „Коалиция за България” Ат.Мерджанов направи емоционално изказване и дари 1000 лева на детския танцов състав „Боляровче”.
От името на областния управител Николай Пенев приветствие към участниците в националния танцов детски фестивал поднесе единият от заместниците му – Иван Иванов.
Сред личните гости на „Върбова свирка свири” бяха и каймаканинът на община Кофчаз Мехмед Илиди и кметът на общината Мехмед Балджи, което не бе изненада, тъй като община Болярово от години поддържа приятелски и делови връзки с тази турска община.
При наличието на толкова видни гости, засиленото присъствие на органите на реда на входа на парка, където се провеждаше фолклорният фестивал, нямаше как да е сюрприз. Това обаче сякаш даде още сили на местните хора и гостите от различни части на България и ресторант „Казино” не смогваше да утоли жаждата и желанието им да похапнат.

About the Author :