Депутатът Петър Кънев: „70 процента по-малко руски туристи в България засега”

Kunev“Ще има сериозен отлив на руски туристи поради санкции на Европейския съюз към Русия. Заявките засега са 70 процента по-малко. Беше забранено на силовите структури в Русия, а те са 5 милиона семейства, да почиват в България, бяха спрени субсидираните екскурзии на пенсионери и ученици, особено голям отлив имаме в детските лагери”. Това заяви в понеделник сутринта пред БНР Петър Кънев, депутат от „БСП-лява България”, председател на парламентарната комисия по икономика и туризъм.
Той коментира и версията за саботаж при взривовете във Военния завод в Сопот: „Притеснявам се, че когато има човешка грешка, търсим анонси от американските филми. Липсата на контрол, мотивация, безхаберие, държавност, водят до това, че друг ни е крив.”
Метеоритът, който падна скоро в района, Петър Кънев, който е от гражданската квота в „БСП-лява България”, коментира така: „Дали беше метеорит, или паднал съветски спътник от време оно – не зная. Вестниците така се продават, така те карат да си дадеш левчето и да ги купиш. Истина е, че на много места се случиха събития, които имат само една причина – лоша трудова дисциплина, лоша дисциплина в технологията, в проектирането”, каза още шефът на парламентарната икономическа комисия.
“Дано този път отговорността не се размие”, допълни той.
“Тая тема я коментирахме още при взривовете в Челопечене, край София. Там също се доказа, че има продукция на частни фирми. Проблемите в търсенето на отговорност си стоят. Всичко ще продължи, докато няма наказани. Шенген няма да видим никога, докато не се оправим с правосъдието и силовите структури. Шенген е преди всичко условия за борба с корупцията, борба с престъпността”, заяви още Петър Кънев пред Българското национално радио.

About the Author :