Депутатът от БСП Мерджанов: Бойко Борисов прави кризисен пиар с обществените поръчки

Наско„Със спирането на обществените поръчки премиерът Бойко Борисов прави поредния кризисен пиар”, каза на брифинг днес, 22 февруари, в Ямбол, народният представител от БСП Атанас Мерджанов. „Дали този кризисен пиар е плод на чужд натиск или е гениален проблясък на Бойко Борисов, не е съвсем ясно. От цялата тази акция на министър-председателя, обаче така и не се разбра той противопоставя ли се на закона за обществените поръчки или угажда на олигархични кръгове”, допълни говорителят на БСП.

„Не е тайна, че парите от обществените поръчки се разпределят между няколко корпорации, това ни е познато, така бе и при първия кабинет на Бойко Борисов”, заяви на пресконференцията Мерджанов. Заедно с него пред медиите бяха колегата му в парламента Кирчо Карагьозов и областният председател на БСП Николай Пенев. Сред „публиката” седна общинският шеф на лявата партия Румен Банков, а до него си водеха „записки” Божидара Божилова и Русин Ребров.

„Българският бизнес е уж много курназ спрямо Борисов, но при срещите си с него веднага омеква, същото правят и синдикатите”, заяви още депутатът от Ямболския избирателен район Мерджанов. Той не подмина и изявата на премиера в Лондон, като каза, че там за пореден път лидерът на ГЕРБ е излъгал, че партията му има програма за връщане на българските имигранти в родината”.

About the Author :