Депутатът Мерджанов : „ България е най-големият губещ в престрелката между Москва и Вашингтон”

DSC02884В понеделник първата си пресконференция за новата година дадоха народните представители от „БСП-лява България” Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов. Говорителят на БСП обяви отминалата седмица под знака на външнополитическите събития – атентатите в Париж и посещението в София на държавния секретар на САЩ  Джон Кери.

„България е най-големият губещ от газопроводите при престрелката между Москва и Вашингтон. Ние сме все повече на опашката за инвестиции, както и по плана на Жан-Клод Юнкер”, заяви още депутатът Мерджанов. Като знаково за социалната политика на второто правителство на Бойко Борисов  определи зам.-шефът на парламентарната група на „БСП-лява България” спирането на влаковете по ред  линии.

„Железопътният транспорт е най-евтиният и най-екологичният, и зад  действията на правителството прозира намерението  БДЖ  да  бъде сведена до абсурд, а после да се приватизира на безценица. Пак Ивайло Московски в предишния кабинет на Борисов се занимаваше с оздравяването на БДЖ, и тогава, и сега той не постига нищо добро. Презряното правителство на Орешарски не направи такава грешка, докато Московски отново я върши”, каза още в ямболската централа на БСП Мерджанов.

„Жестът на протегнатата към БСП ръка от страна на АБВ би имал дълбоко позитивно значение, но формацията на Георги Първанов не се бори, а участва в дясното антинародно правителство . Ние сме за разговори с АБВ, но на ясна основа. Такава основа няма как да има при думи като тези на Ивайло Калфин, че „няма ляво, няма дясно”.

About the Author :