Депутатът Кирчо Карагьозов: „ГЕРБ се отнасяше към много хора сякаш са втора класа”

k k„Решението на министерството на здравеопазването, свързано с реформата в Бърза помощ във връзка с болниците в отдалечени или рискови райони доведе и до това, че в Елхово ще бъде разкрит Център за Спешна помощ с оглед отдалечеността му от областния център. Това, по уверенията на министъра, ще стане факт още в следващите няколко месеца, обясни в понеделник на брифинг народният представител от „Коалиция за България”.

Тиражирането на информации, че видите ли, тези 500 млн.лв. от бюджета за развитие на регионите, са разпределени от правителството, и в частност от БСП, към райони, в които кметовете са от нашата партия, или са подкрепени на изборите от нас, изобщо не е така. Това сочат данните”, каза още Карагьозов.

„При управлението на ГЕРБ, 96 процента от тези средства, са били заделяни като директни помощи за тях, за общините, в които кметовете са от ГЕРБ. Тези пари са били все за големите градове.Всички останали са таксувани като втора класа хора, които не заслужават нито пътища, нито някаква друга придобивка или помощ от държавата. А сега правителството разпредели пропорционално тези 500 млн.лв., независимо в коя точка от България живеят хората. Това отношение на правителството е съвсем различно от правеното досега”, похвали правителството на Орешарски депутатът от БСП.

„Да се говори, че сега не се строят пътища е също несериозно- на семинара в „Боровец” се изнесоха данни, че се строят два нови язовира. Проектират се и други два язовира, с които да се решат проблемите на водоснабдяването в онези райони на страната, в които даже няма сега чешми. Така че да се твърди, че всички пари се дават само на пенсионерите не отговаря на истината”, допълни картината, видяна от него при срещата очи в очи с част от Министерския съвет Кирчо Карагьозов.

Той припомни, че за него участието в такава среща е първо и че било изключително важно той да чуе какво прави правителството и какво предвижда да прави кабинета, оглавяван от Орешарски.

About the Author :