Депутати с ямболски корен

KunevВ новото 43-то Народно събрание освен избраните от 31 Ямболски избирателен район, влизат още няколко човека, свързани много тясно с нашия град.
Бившият финансов министър в правителството на Пламен Орешарски и бивш депутат от БСП Петър Чобанов, сега ще седне на банките на ДПС. 38-годишният ямболлия бе водач на листата на ДПС в Монтана, за първи път там партията на Ахмед Доган вкара народен представител, и то при положение, че в този район има само четири мандата.
С ямболски корен е един от лидерите на Реформаторския блок Николай Ненчев. Председателят на БЗНС стана депутат от Пловдив-област, където бе начело на листата на реформаторите. Ненчев, по времето на президента Петър Стоянов беше шеф на канцеларията на вицепрезидента Тодор Кавалджиев. Роденият в Кукорево политик водеше листата на Реформаторския блок и в Ямболския район, но тук резултатите бяха трагични. Петър Кънев повтаря депутатския си мандат, като този път влезе в парламента от Бургаския избирателен район, където бе водач на листата на „БСП-лява България”.
Вождът на „Атака” Волен Сидеров преодоля отново бариерата и пак ще държи пламенни речи от трибуната на Народното събрание.
Ямболлията влиза като водач на листа в София. Неговият съученик от ямболската Математическа гимназия Валери Симеонов също е вече депутат, но ще бъде яростен опонент на бившия си приятел, след като от много време двамата се разминаха в политиката и Симеонов оглави Фронта за национално спасение на България.
Четиримата депутати от Ямболския избирателен район са ясни от няколко дни, сред тях няма никаква връзка с нашия регион само водачът на листата на ДПС Илия Илиев.

About the Author :