Депутати от БСП се срещнаха със земеделски производители от община “Тунджа”

IMG_5079Среща със земеделски производители от община “Тунджа” проведоха вчера следобед, 21 ноември 2018 г., народните представители от парламентарната група на “БСП за България” Радослав Стойчев, Георги Свиленски, Светлана Бъчварова, Даниел Йорданов, Ирена Атанасова и евродепутатът Момчил Неков.

Радослав Стойчев подчерта, че целта на БСП е връщане на държавата на хората, тя да не бъде повече премиерска република. Тук сме за да потърсим диалог с вас за донаписването на проекта “Визия за България”, за създаването на една управленска програма в дългосрочен план, отбеляза той.

IMG_5082Светлана Бъчварова акцентира на това, че БСП е за гарантиране на социалната сигурност,  държавата да има политика към доходите и заплащането на труда, тя да е с ангажимент към младите семейства и пенсионерите. Народният представител подчерта, че средства в държавата има, но те се разпределят несправедливо. Тя даде пример, че с лека ръка се дават 500 млн. лв. на новото държавно предприятие за превенция на язовирите, докато за коледни добавки и то само на някои пенсионери, парите са едва 40 млн. лв.

Не помръдваме в земеделието, макар че има европейски плащания; няма контрол, малкият и среден бизнес са на самотек, само там са контролните органи, беше друга от тезите й.

IMG_5081Държавата трябва да е на мястото си и по отношение на пазарите, тя трябва да осигурява пазари и достъп на българските продукти до тях, категорична беше Светлана Бъчварова. Никой не следи за качеството на европейските стоки тук. Няма такава политика като нашата, която да толерира чуждите производители, а да санкционира нашите, коментира народният представител.

Евродепутатът Момчил Неков подчерта, че последните 15 години ЕС е управляван от ЕНП, тук негова проекция е Борисов. Ако се оплакваме от европейската политика, тя е пряка функция от това управление. Той отбеляза, че трябва да се върне човешкото лице на ЕС, а пари има  – и на европейско, и на национално ниво.

Срещата продължи като диалог с присъстващите в залата.

IMG_5070 IMG_5072 IMG_5074 IMG_5081 IMG_5087

 

About the Author :

Leave a reply