Депутати обсъждаха с учители новите промени в образованието

03 „Образованието е национален приоритет и когато говорим за качествено образование трябва всички заедно да работим за тази кауза“, заяви в Ямбол при среща с учителите в града народният представител Милена Дамянова. „В бюджет 2017 са отпуснати допълнителни средства за образованието в България в размер на 223 милиона лева“, допълни още председателят на парламентарна Комисия по образование и наука.

07Срещата, организирана от Секция „Учители“  към ПП ГЕР-Ямбол, бе по повод 5 октомври-Международен ден на учителя и се проведе в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.

Срещата откри областният координатор на ГЕРБ  и кмет на Ямбол  Георги Славов, който увери присъстващите, че община Ямбол ще продължи да ремонтира и обновява  базата в учебните заведения, защото модернизираната среда е предпоставка за по-качествена образователна услуга.

Народният представител и  зам.-председател на Комисията по образование и наука Галя Захариева благодари на учителите за техния професионализъм и отговори на въпроси, свързани  с новите моменти във връзка с прилагането на Закона за предучилищното и училищно образование.

На срещата присъства и народният представител Иван Чолаков.Той пожела на учителите сили и творческо дръзновение и ги призова да не забравят, че да си учител не е просто професия,  а призвание.

Специален поздрав към учителите бе изпълнението на Камерен ансамбъл „Дианополис“.

About the Author :