„Ден на розовата фланелка“ в ОУ “Ст. Караджа“

DSCN0845Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище или като „Ден на розовата фланелка“. Учениците от ОУ “Ст. Караджа” с. Ст. Караджово  за пореден път се включиха в инициативата. В беседи и разговори те обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за необходимостта  да бъдат съпричастни и да не затварят очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Учениците от III и  IV клас с класен ръководител Венета Радева изработиха табло с правила как да избегнат  тормоза в училище, изработиха си розови фланелки в знак на подкрепа на  идеята.

DSCN6393Учениците от II клас с класен ръководител Дянка Андонова си подариха сърчица под мотото „Бъди мой приятел!“ и си обещаха да не допускат физически и вербален тормоз помежду си, да бъдат добри един към друг, да си помагат и да спират с усмивка всяка проява на насилие.

Участниците във фолклорно ателие „Кой съм аз“ с ръководител Донка Митева казаха „Не“ на тормоза като изработиха оригинално табло с формата на фланелка, символи, които олицетворяваха „Деня на борбата срещу тормоза в училище“. Обединиха се около идеята да спре насилието в училище, като  се уважават  и ценят всичко, което имат.

DSCN6390 DSCN6395

About the Author :

Leave a reply