Ден на Победата – поклон пред милионите жертви

DSCN0854aВ Деня на победата пред Паметника на Съветската армия в градския парк се събраха стотици граждани, ветерани, потомци, съмишленици, ученици и руснаци, които положиха венци и цветя, изразявайки своята признателност и преклонение пред великия подвиг на милионите, загинали в борбата с хитлерофашизма.

 

 

DSCN0870a„Денят на Победата е ден, който действително променя Европа. Ден, в който осъзнаваме колко много хора са се простили с живота и мечтите си за тази промяна и е важно да уважим мира и жертвите, дадени за него. Паметта е важна заради тези преди нас, заради самите нас и заради децата ни. За да не се повтарят никога повече ужасите на Втората световна война. Не можем да бъдем безразлични, заливат ни силни чувства. Прекланяме глава пред милионите съветски войници и хилядите българи, дали живота си за за ценности и идеали. Прекланяме се и пред ветераните, които помнят времената на подтисничество, война, омраза и смърт” – вдъхновено слово на Председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полковникът от резерва Красимир Вълев.

DSCN0866aВокалната група за руски песни „Пятница 13” изнесе концерт на открито с песни, посветени на войната, които са познати на всички поколения.

Градският парк притихна пред смирения поклон пред милионите жертви и вечната признателност към ветераните от войните. Защото няма нищо случайно, никой не живее напразно, никой не е забравен и нищо не е забравено!

 „Коалиция за България” честити на всички ямболски граждани Деня на Победата!

№15 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

About the Author :