Ден на отворени врати в СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица

1 (1)В изпълнение на дейностите по проект „Училищните общности – модел на родителска активност в малките населени месата“ и на Програмата за приобщаване на родителите към училищния живот за 2016 г., в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица, се проведеде Ден на отворените врати.

Целта на мероприятието бе насочена към приобщаване на повече родители към проблемите на образованието и засилване на съпричастността им към училищния живот.

В деня на отворените врати родителите имаха възможност да наблюдават и участват в работата на учениците от различни класове в часовете от дневната програма на училището. Ученици и родители четоха заедно и участваха в драматизация в 3 и 4 клас. Своите умения и това, че вече са грамотни, показаха  първокласниците от училището. В прогимназиален етап също бяха подготвили интересни уроци по география и икономика, математика и изобразително изкуство. Вниманието на родителите прикова лабораторния урок в 6 клас по предмета Човекът и природата с преподавател Елена Атанасова. Демонстрации, опити и самостоятелни изводи от практическата работа направиха учениците, а родителите с интерес наблюдаваха работата на младите изследователи.

2 (2)Денят завърши със занятието по СИП – музика, с преподавател Румяна Николова. Учениците заедно със своите родители пяха и танцуваха под ръководството на учителката. Изпълнения на химна на община“Тунджа“ и на любими песни от репертоара на група “Медени гласчета” прозвучаха чрез „медените гласчета“ на участниците в групата, като събраха заслужените овации на присъстващите.

„Заедно можем по-добре, когато целта е една и усилията на учители, ученици и родители са общи”, бе извода от деня на отворените врати в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

3

 

 

About the Author :