Ден на Земята в училището в Бояджик

IMG_1440Тържествено бе отбелязан Денят на Земята и празник на Община „Тунджа” – 22 април в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Бояджик. Празникът започна в училищната сграда, където се събраха ученици и учители, а директорът на училището Ирина Станчева приветства всички в залата. Тя поздрави с празника присъстващите и отбеляза важни факти за Деня на Земята.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAИзложени бяха интересни и важни данни в презентации от ученици, които накараха техните приятели в залата да се замислят за това, колко е важно да пазим нашата планета и природата около нас. Видеоклиповете и презентациите в училищната зала провокираха интереса на учениците. Те със загриженост и интерес отговаряха на въпроси, задавани от учителите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Прозвучаха индивидуални и хорови изпълнения на любимите песни на децата, свързани с празника. Изпят бе и химна на община „Тунджа”, в който се включиха не само учениците, но и техните учители.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСпоред техните интереси учениците се разделиха на групи. Най-малките от тях се групираха в кътове за изработване на рисунки, постери, апликации и всевъзможни творения с природни материали, наречен „От нищо – нещо” и с усърдие започнаха да приготвят своите произведения на екологична тематика. По-усърдните от тях изготвиха своите творби от отпадъчни материали. По-големите ученици с радост се включиха в организираните спортни игри по футбол, волейбол, народна топка и тенис на маса във физкултурния салон и двора на училището. IMG_1364Тържеството продължи с кръшни хора под звуците на народните песни и инструментали. Преди края на празничните мероприятия бе организирано и почистването на училищния двор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Тържественото настроение обхвана всички в училището на този ден и те си обещаха да продължат и занапред тази прекрасна традиция.

IMG_1452 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the Author :