Денис Агре се превърна в палач на плевенския „Спартак”

???????????????????????????????След като центърът на „Ямбол” Денис Агре реши да даде малко отдих на щатния герой на домакините Боцка, той вкара и победните две точки за 73:72 срещу „Спартак”. Така тимът на Петър Петров доказа подема си, и вече има четири победи в Лигата.

Гостите от Плевен щяха да са аут от мача доста по-рано, ако „Ямбол” бе играл по-концентрирано и не бе проспивал някои от атаките на Плевен. Жълтите тръгнаха ударно с 6:0 и до последната четвърт водеха в резултата, като авансът им на няколко пъти стигна 10 точки.

???????????????????????????????„Спартак” обаче търпеливо дочака своите епизоди, и в последната четвърт най-вече чрез Савич обърна нещата, пращайки срещата към трилър. Преди Савич да напомни, че изобщо е на терена, само Димитър Маринчешки създаваше проблеми на „Ямбол”, който чрез Боцка и Говедаров не даваше на гардовете на противника да въртят играта в полза на техния тим.

При аванс от 5 точки завърши първата четвърт, „Ямбол” качи преднината си на 9 точки на полувремето – 41:32, и публиката усещаше вкуса на една от малкото победи през този сезон.

???????????????????????????????Третата четвъртина затвърди добрия ритъм на домакините, но Плевен явно знаеше как да навакса в последните 10 минути.

С няколко матиращи комбинации, тимът, воден от Сашо Дяковски, не само се залепи за домакините, а и излезе напред в резултата. В този период на три пъти се стигна до равенство  и възелът трябваше да се разплете в последните 10 секунди. „Ямбол” не изигра по най-добрия начин атаката си, но топката остана в негово владение, и за да е събота екшън за намъчените фенове на жълтите, Денис Агре заби победните две точки със сирената.

Лекувалият дълго травма център бе номер 1 за тима си, постигайки дабъл-дабъл – 29 точки и 12 борби, и така в крайна сметка елиминира силата на Савич в последните две четвъртини.

Плеймейкърът Боцка ( пак с пълни 40 минути) умори достатъчно Сашо Груев и другите от периферните баскетболисти на Плевен, като наниза 21 точки и даде 5 асистенции. Капитанът Говедаров, вкарал 15 точки, си знаеше стария урок – в зала „Диана” първо се умира, после се губи мач.

При това положение подемът на „Спартак” се оказа без хепиенд, и Груев и съотборниците му спряха с победите. Дали с тях не почва тимът на „Ямбол” е по-скоро баскетфантастика, но ако жълтите продължат да разиграват максимално добре козовете си, може и да направят повече от четири победи.

За гостите топ стрелец бе игралият преди два сезона за „Ямбол” Маринчешки с внушителните 19 точки и 15 борби, но в най-важните разигравания тежкото крило не участва и иначе много силната му игра не спаси „Спартак” от поражението. А и такъв изход си е традиция при гостуванията на плевенчани в зала„Диана. Има неща, които трудно се променят.

Борислав Ненов

About the Author :