Денис Агре вече няма да е в „Ямбол”, стана част от шампионите

Агре„Ямбол” няма да може да разчита през новия сезон на Денис Агре. Центърът, който бе един от основните баскетболисти на клуба ни, премина в шампиона „Лукойл-Академик” и така се отвори една сериозна въпросителна кой ще го замести на невралгичния пост.

205-сантиметровият софиянец, син на археоложката проф. Даниела Агре, дойде в зала „Диана” през миналото лято и се вписа мощно в състава на „Ямбол”. За 25 мача в миналия шампионат Денис Агре постигна средно на мач по 13,5 точки и 7,4 борби.

Освен физическа сила и техника, Агре показа е всеотдайност, която помогна на „жълтите” да извадят няколко двубоя, а в други да поддържат интригата на терена.

Освен, че офертата на „Лукойл-Академик” най-вероятно е била по-висока от тази, която може да даде нашият клуб, за Агре допълнителна „съблазън” ще е била и близостта на Правец до София.

За студентите това е четвърто ново попъление в състава за новия сезон, докато „Ямбол” все още няма обявен нито един трансфер. Това не е изненада за тези, които познават нравите в зала „Диана” – управата на клуба никога не е била бърза в селекцията и се е стигало до начало на подготовката с петима-шестима баскетболисти, при това част от тях дълбоки резерви.

При всички случаи обаче треньорът Петър Петров има набелязани имена и идеи за селекцията. Въпросът е все пак дали желаните играчи искат да играят с екипа на „Ямбол”, и срещу колко пари.  При наличие на солидно количество финикийски знаци, с жълтия екип сме виждали класни американци, хървати, черногорци, руснаци, украинци.

Така че и в случая с Денис Агре въпросът най-вероятно е опирал до заплатата.

About the Author :