Дело за грабеж и жестоко убийство на 87-годишна жена започва в Ямболския окръжен съд

sad13Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд 46-годишният Мишо В. от Елхово за извършване на грабеж, придружен с убийство на възрастна жена в село Устрем, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. Съдебното заседание е насрочено за утре, 19 декември, 2017 г.

Той е подсъдим за това, че в периода от 18:00 часа на 07.11.2016 г. до 14:00 часа на 08.11.2016 г. в с. Устрем, община Тополовград, област Хасково, в частен дом, намиращ се на ул. „Трети март“ № 21, е отнел  3000 лева от 87-годишна жена с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Тя се изразява в силно притискане в областта на шията с ръце и крак, довело до счупване на щитовидния хрущял и рогчетата на подезичната кост и причинило механична асфиксия. Нанесъл е многобройни силни удари в лицето, довели до разрушаване на костния скелет на лицевия череп и масивни хематоми в меките тъкани на лицето и кръвоизливи. Той е притискал и удрял жената в областта на гръдната кост с ръце и крак, причинил е счупване на гръдната кост и кръвонасядане на сърдечната торбичка. Жестокият побой е придружен с убийството на пострадалата  – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, предл. 1, вр.чл. 198, ал. 1 от НК.

Престъплението, за което Мишо В. е подсъдим, е извършено след като той е влязъл в къщата на пострадалата, като прескочил оградата и разбил прозореца. В постройката открил горепосочената сума и упражнил сила спрямо пострадалата.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 

About the Author :