Делото за взривовете край Петолъчката продължава през януари

DSC07889При закрити врати на последното за тази година съдебно заседание бяха разпитани още двама свидетели по делото за взривовете край Петолъчката, при които на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници, а още трима получиха средни телесни повреди. Ямболски районен съд реши да закрие заседанието, защото свидетелите обсъждат документи, които са с гриф “държавна тайна”. Делото все още е далеч от приключване, следващите заседания ще продължат догодина.

След заседанието стана ясно, че по искане на защитата на обвиняемите ще бъдат призовани още свидетели, които ще се разпитват на 11 и 12 януари и едва след това ще бъдат изслушани основните експертизи по делото, разясни прокурор Милен Божидаров. Той обясни: „Идеята и на обвинението, и на защитата, и на подсъдимите е експертните заключения да бъдат изслушани след разпита на всички свидетели”.

Припомняме, че делото се гледа за втори път в Ямболски районен съд от друг съдебен състав и по ново обвинение. Подсъдими по него са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества и не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване, в резултат на което е последвал взривът.

 

About the Author :

Leave a reply