Дейвид Камерън посети “Гранична полиция” – Елхово

???????????????????????????????Премиерите на Великобритания и на България Дейвид Камерън и Бойко Борисов дойдоха на ямболска територия тази сутрин. Те кацнаха с хеликоптер МИ 8 на Авиоотряд 28 около 9 часа на ГКПП – Лесово, където британският премиер се запозна с организацията на работа на граничния пункт, след което с джипове премиерите и придружаващите ги лица разгледаха част от изграденото възпрепястващо съоръжение на българо-турската граница. Около 9,45 часа двамата кацнаха с хеликоптера в двора на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово, където бяха посрещнати от директора Радослав Сотиров. Придружаваше ги и хеликоптер на Гранична полиция.

???????????????????????????????Пред сградата на Гранично управление – Елхово двамата премиери бяха посрещнати от зам.-министъра на вътрешните работи Филип Гунев. След това те посетиха Центъра за видеонаблюдение, в който в реално време постъпват данните от Системата за видеонаблюдение и охрана на българо-турската граница. Тя следи какво се случва на граничната бразда между двете държави.  За посещението на Девид Камерън в „Гранична полиция” бяха поканени и кметовете на Ямбол и Елхово Георги Славов и Петър Киров, областният управител на Ямбол Димитър Иванов и областният директор на МВР Генчо Иванов.

???????????????????????????????Заради визитата на Дейвид Камерън товарният трафик за ГКПП – Лесово беше спрян и тировете бяха отбивани на летище Тенево. По пътя за Елхово имаше видимо полицейско присъствие, но в самия град не се забелязваха засилени мерки за сигурност. Засилена беше охраната само около района на Регионална дирекция „Гранична полиция”.

 

???????????????????????????????Елховлии все пак разбраха за посещението на британския премиер само по мощния хеликоптер МИ 8, който не само е по-шумен, но и прави значително по-силна въздушна вълна при кацане от хеликоптерите на „Гранична полиция”, с които местните хора вече са свикнали.

 

???????????????????????????????

About the Author :