Деветнадeсет пенсионери от община Болярово получиха ваучери чрез кампанията „Великден за всеки”

velikden-za-vseki-242022-810x0Деветнадесет пенсионери от община Болярово получиха ваучери на стойност 20 лева, благодарение на кампанията „Великден за всеки” – „Дари празник за баба и дядо”. Кампанията бе инициирана от омбудсмана на Република България Мая Манолова, а целта бе с ваучерите да бъдат подпомогнати възрастните хора, чиито пенсии са незначително по-големи от определения от правителството праг за подпомагане.

Ваучерите са на стойност 20 лева, като техните притежатели могат да пазаруват в над 5 хиляди магазина в цялата страна. Разпределението на ваучерите се извърши по предварително подготвени от пенсионерските клубове списъци и със съдействието на местната власт.

Националното сдружение на общините в Република България бе партньор в кампанията и изпрати до кмета на община Болярово Христо Христов писмо, с предоставен от НОИ списък на възрастните хора в общината, които ще бъдат подпомогнати. Те са деветнадесет на брой и са от следните населени места: град Болярово, село Стефан Караджово, село Мамарчево, село Воден, село Голямо Крушево, село Попово, село Малко Шарково, село Ружица, село Вълчи извор, село Денница.

Общинското ръководство благодари на всички жители на общината, спомогнали за кампанията и изпратили съобщение, доказващо съпричастност в тази благородна кауза!

About the Author :