Дебютен роман на Веселина Седларска

12108718_10206520902332543_2853436587854811889_n-640x500Родената в Стралджа през 1954 година Веселина Седларска издаде първия си роман „Кладенецът”, след като има зад гърба си две журналистически книги: ”Сънувах Мисисипи” и „Пасажерите на Ной”. Свързаната с Ямболски регион Седларска ще гостува с романа си на 13 декември в Стара Загора, където в сградата на БНР-Стара Загора от 18 часа ще е премиерата на новата й книга.

Седларска е завършила средното си образование в Английската гимназия в Пловдив, а висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Журналистика”, специализирала е в САЩ. Работила е в окръжни и областни вестници, в националните всекидневници „Труд“ и „Стандарт“, радио „Свободна Европа“, списание „Тема“. В момента пише за сайтовете „Клуб Z“ и „Редута“.

„Кладенецът” е нейният дебютен роман. Той е силно повлиян от журналистическата й професия, но в него тя се насочва в необичайна за нея посока – към личностното развитие и психологията. Романът разказва за курс по психология и творческо писане, който получава трудната задача да довърши един ръкопис. Самият ръкопис разказва историята на жена, която преминава през психотерапия и се опитва да открие причината за своето нещастие и да се промени. Самият роман е една нестандартно разказана, но силно вълнуваща история за Пътешествието на един човек навътре в кладенеца на неговото собствено подсъзнание, където се крият чудовищата, пречещи на щастието му.

About the Author :

Leave a reply