ДГ „Здравец“ – Болярово се сбогува с бъдещите първокласници с вълнуващо тържество

IMG_0536На 28 май 2018 година дойде най-вълнуващият, но и тъжен момент за по-големите деца от група „Мики Маус“ в ДГ „Здравец“ – град Болярово – бъдещите първокласници. С празнична програма, шапки, тоги, ленти и медали за отличници, бяха изпратени малките „абитуриенти“ към бъдещото предизвикателство – първият училищен звънец.

      Директорът на детската градина Калина Гюрова, любимите им учителки Надя Ставрева и Стоянка Христова, бъдещата им учителка в училището Дянка Андонова, общинският съветник Янко Анев,  родители и близки, гледаха с умиление порасналите деца, бъдещи първокласници и тяхното артистично представяне, последно в детската градина.

Госпожа Гюрова приветства всички деца и гости и изказа своето вълнение от раздялата с бъдещите първокласници, пожела им много бъдещи успехи и винаги да помнят миговете и годините, прекарани в детската градина. Госпожа Ставрева също се обърна към любимите си възпитаници, подготвяйки ги за нелекия път и благодарейки им, че са били толкова послушни и мили през тези години заедно. Госпожа Христова ги увери, че винаги могат да разчитат на подкрепа и съвети и сподели вярата си в тях и бъдещите успехи в училище.

IMG_0492Двете учителки бяха подготвили много изненади в този последен ден за деветте умни и прекрасни деца, които за последен ден с радост показаха знанията си. Те демонстрираха познанията си за числата, буквите, сезоните и отгатваха зададените им гатанки, за да открият „съкровищата“ във вълшебните кутии. Пътеводна звезда им бяха двамата посочени от учителките „мъдреци“ ЗНАМ и МОГА. Те ще им разкриват и за в бъдеще множеството тайни и никога няма да престават да ги напътстват, увериха ги госпожа Ставрева и госпожа Христова.

След показването на знанията си за числата, буквите и останалите загадки, пред децата се разкриха съкровищата: буквар, математика и тяхна обща снимка. За да ценят знанието и най-ценното: приятелството. По-малките им приятели, които остават още една година в група „Мики Маус“ и догодина ще са първокласници, ги поздравиха, като им пожелаха да са много ученолюбиви, все така усмихнати и да не ги забравят.

Бъдещите първокласници, от своя страна, показаха колко са талантливи със своите песни и танци и получиха своите свидетелства за завършена предучилищна подготовка, с които ще отидат да се запишат в първи клас. Госпожа Андонова, възхитена от знанията и уменията им, им пожела весела ваканция и сподели с какво нетърпение ги очаква, разясни на родителите реда, по който става записването в сроковете, които посочи.

Красиви бяха усмивките на бъдещите първокласници, неосъзнали тъгата от раздялата, все още. Блестяха като истински абитуриенти в своите тоги и шапки – с академичен вид. Ръководството на детската градина, педагогическият персонал и близките изказват горещата си благодарност към спонсорите, без чиито благородство и щедрост нямаше да се получи това вълнуващо тържество. Фирма „Трансвел ВМГХ“ (дарили 200 лв.), земеделските производители Дойка Панайотова (100 лв.) и Янка Даскалова (50 лв.) спомогнаха всяко от децата да се сдобие с тога и шапка, с които да блесне в своя празничен последен ден. Директорът Калина Гюрова изказва сърдечни благодарности на всички дарители и им пожелава да са винаги здрави, все така благородни и много успех в начинанията им. Нека продължават да радват децата, защото те наистина го заслужават!

IMG_0539 IMG_0540

About the Author :

Leave a reply