Двудневна кръводарителска акция в Ямбол

kryvodarqvaneДвудневна кръводарителска акция, посветена на 8–ми май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец, организират БЧК – Ямбол, Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ «Св. Пантелеймон» със съдействието на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол. Акцията ще се проведе на 3 май от 9 до 13 часа в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол и на 4 май по същото време в сградата на БЧК-Ямбол на 2 етаж.

Мотото тази година, е: „Навсякъде за всеки!“, като целта е, да се изтъкне универсалното присъствие, безпристрастното естество на работата на БЧК, влиянието и приносът на организацията в подкрепа на нуждаещите се.

Акцията е поредна възможност всеки, които желае и може да дари кръв, да го направи сега, като по този начин изрази своята съпричастност към нуждаещите се.

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, тежащ поне 50 кг, за когото лекар преценя, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, може да дари кръв! 

About the Author :

Leave a reply