Две учителки са с положителни проби за коронавирус в Ямбол, няма поставени под карантина ученици

Ямбол, 18.09.2020 г.

Две учителки са с положителни проби за коронавирус в Ямбол, но няма поставени под карантина ученици или педагози, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Едната учителка е на 54 г. и е настанена в болница. Тя не е била на работа от седмица и затова не се налага да се поставят под карантина нейни колеги и ученици.

Другата учителка е на 43 г. и е на домашно лечение. Тя е била на първия учебен ден, но не е общувала с деца и учители в закрито помещение, а само в училищния двор. Изследвани са нейни 4 колеги, с които е контактувала предишни дни, но те са дали отрицателни проби. В училището няма да бъде налагана карантина.

Новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие в Ямболска област са общо три.

С положителни проби са и мъж на 40 г. от Стралджа, който е настанен в болница и мъж на 40 г. от Ямбол, контактен на медицинската сестра от лаборатория. Двете й деца са дали отрицателни проби.

В голямото производствено предприятие за багрене на прежди и тъкани са приключили изследванията на целия персонал и няма открити нови заразени. Последно с положителни за коронавирус проби са 16 работници и служители, 15 от един цех, макар и в различни смени, и само един от друг цех.

Общо 389 са диагностицираните с коронавирус в Ямболска област, от тях 10 са настанени в болница, 52 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 300, починалите са 27, а поставените под карантина – 116.

About the Author :

Leave a reply