Две телефонни измами са разкрити в Ямбол

pol YЯмболската полиция разкри две телефонни измами, извършени в Ямбол, трима извършители, действащи в съучастие, са привлечени в качеството им на обвиняеми по чл. 209 от НК.

Престъпните деяния са извършени на 15 март. Използван е известен сценарий с искане на пари за капариране на стоки, в този случай радиатори. Така в заблуждение са въведени две жителки на областния град, които в близост до домовете си предали на куриер съответно сумите от 3555 лева и 800 лева. В хода на проведени процесуално-следствени действия под ръководството на Ямболската районна прокуратура и със съдействието на служители от ОДМВР Русе, са събрани данни за съпричастността към извършените престъпления на три лица на възраст  32, 42 и 45 години. Същите са задържани в РУ Ямбол с полицейски заповеди на 17 март. След доклад в прокуратурата на събраните материали по случаите и тримата са привлечени в качеството им на обвиняеми по чл. 209 от НК. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства. Проверява се и за съпричастност на тримата към други престъпления от този вид, извършени на територията на областта.

В РУ Елхово са образувани бързи производства бързи производства срещу двама мъже на 21 и 45 години от село Лесово, за престъпление по чл.234В, ал.1 от НК. На 22 март при проверка в ползвани от тях имоти е установено, че чрез поставяне на спирателен кран и тръба, те незаконно се е присъединили към водопреносната мрежа, като изразходеното количество вода да се отчита от водомера. Работата по случаите продължава.

About the Author :